Decoupage & Transfer

Decoupage & Transfer

DECOUPAGE is een techniek die al in de 18e eeuw werd toegepast in het interieur. Het is een manier om objecten te verfraaien met behulp van papieren motieven. Je knipt of schuurt een afbeelding uit en brengt het aan op het object. De truc toen was om zoveel lagen vernis aan te brengen dat de afbeelding onderdeel werd van de ondergrond. Nu gebruikt met vaak het speciale decoupage papier (DECOPATCH)dat is al heel dun en perfect te verlijmen. Het is in vele dessins en kleuren te verkrijgen.

Je kunt er vintagemeubels mee oppimpen,dozen,houtenvoorwerpen, kisten, papiermache maar ook glas en plastic objecten. Het is een prachtige techniek voor jong en oud.

TRANSFER Maak een print, foto of leuke tekst vanaf je computer en ga dit verwerken met bv. de talens tranfergel. Deze techniek wordt vooral toegepast op houten planken, panelen, schildersdoek of dozen. Je maakt een copy met de laserprinter (voor het mooiste resultaat) je smeert je hout in met de talens transfergel en legt je print op b.v. de houten plank. Na 24 uur kun je de copy er met een spons afhalen, de inkt is dan in het hout getrokken. Ons assortiment kalkverf is een mooie toevoeging bij deze techniek. Een prachtige resultaat.